![](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/03/1402.12.27.11-150x150.png)
خمیر دندان حاوی فلوراید برای کامپوزیت
![](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/03/1403.1.2.2-150x150.png)
مسواک بچهگانه پسرانه
بوی بد دهان التهاب لثه
بوی بد دهان التهاب لثه؛آیا تا به حال سعی کردهاید که بوی بد دهان خود را پنهان کنید؟ این یک مشکل رایج است که روزانه میلیونها نفر را تحت تاثیر قرار میدهد. بیماری لثه که به عنوان بیماری پریودنتال نیز شناخته میشود، یک بیماری شایع است که در آن لثهها و بافتهای نگهدارنده اطراف دندان ملتهب و عفونی میشوند. در این مطلب، نحوه ارتباط بیماری لثه و بوی بد دهان، عوامل ایجاد بوی بد دهان، و مهمتر از همه نحوه جلوگیری از آن، بررسی خواهد شد.
بیماری لثه چیست؟
بیماری لثه که به آن بیماری پریودنتال نیز ‘گفته میشود، یک بیماری شایع دندانی است که لثهها و بافتهای نگهدارنده اطراف دندان را تحت تاثیر قرار میدهد. این بیماری توسط باکتریهای موجود در پلاک دندان ایجاد میشود، که میتواند باعث التهاب و عفونت بافت لثه شود.
اولین مرحله بیماری لثه ژنژیویت نام دارد که باعث قرمزی و تورم لثه میشود. اگر درمان نشود، میتواند به پریودنتیت تبدیل شود. یک نوع شدیدتر از بیماری لثه که نه تنها بر لثهها بلکه ساختار استخوانی که از دندانهای شما حمایت میکند نیز تأثیر میگذارد.
علائم بیماری لثه شامل خونریزی یا تورم لثهها، بوی بد دهان (هالیتوز)، لق شدن یا جابجایی دندانها و عقب نشینی لثهها است. در برخی موارد، تا زمانی که به مرحله پیشرفته نرسیده باشد، ممکن است هیچ علامتی نداشته باشید.
مهم است که با مسواک زدن دو بار در روز با خمیر دندان حاوی فلوراید و استفاده از نخ دندان بین دندانهایتان، از سلامت دهان خود مراقبت کنید. مراجعه منظم به دندانپزشک برای معاینه و تمیز کردن حرفهای برای حفظ سلامت دندانها و جلوگیری از پیشرفت بیشتر بیماری لثه بسیار مهم است.
علل بوی بد دهان
بوی بد دهان التهاب لثه؛بوی بد دهان چیزی است که بیشتر افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه میکنند. این موضوع میتواند منبع خجالت و اضطراب اجتماعی باشد، به خصوص زمانی که مزمن باشد. چندین دلیل مختلف برای بوی بد دهان وجود دارد که از بهداشت نامناسب دهان گرفته تا شرایط پزشکی زمینهای را شامل میشود.
یکی از دلایل اصلی بوی بد دهان، گیر کردن ذرات غذا در بین دندانها یا روی زبان است. این امر محیطی را برای رشد باکتریها ایجاد میکند که منجر به ایجاد بوی نامطبوع میشود. علاوه بر این، برخی غذاها مانند سیر و پیاز به دلیل طعم قوی میتوانند باعث بوی بد موقتی دهان شوند.
عادات بد بهداشت دهان مانند مسواک زدن و نخ دندان کشیدن مکرر نیز در ایجاد بوی بد دهان نقش دارند. هنگامیکه پلاک روی دندانها و لثهها ایجاد میشود، ترکیبات گوگردی آزاد میکند که گازهای بدبو تولید میکند.
سایر علل بالقوه عبارتند از خشکی دهان، سیگار کشیدن یا استفاده از محصولات تنباکو، داروهایی که تولید بزاق را کاهش میدهند (مانند آنتی هیستامینها)، عفونت در سینوسها یا گلو، و مشکلات گوارشی مانند بیماری ریفلاکس اسید.
مهم است که علت اصلی بوی بد دهان خود را شناسایی کنید تا بتوانید اقدامات مناسبی را برای درمان و پیشگیری انجام دهید. رعایت بهداشت دهان و دندان در کنار تمیز کردن منظم دندانها با دندانپزشک حرفهای بسیار مهم است.
ارتباط بین بیماری لثه و بوی بد دهان
بوی بد دهان التهاب لثه؛آیا میدانستید بوی بد دهان میتواند نشانه بیماری لثه باشد؟ بیماری لثه که به عنوان بیماری پریودنتال نیز شناخته میشود، در اثر تجمع باکتری و پلاک در لثه ایجاد میشود. هنگامیکه درمان نشود، میتواند منجر به مشکلات جدی سلامت دهان از جمله از دست دادن دندان شود.
یکی از شایع ترین علائم بیماری لثه بوی بد دهان است. این به این دلیل است که باکتریهایی که باعث بیماری لثه میشوند، گازهای بدبو منتشر میکنند، زیرا از ذرات غذا و بقایای دهان شما تغذیه میکنند. این گازها عامل بوی بد دهان هستند.
![](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/03/1403.1.1.2.jpg)
اما این فقط در مورد بوهای نامطبوع نیست. بیماری لثه و بوی بد دهان در واقع مسائل مرتبط با یکدیگر هستند که میتوانند در طول زمان یکدیگر را بدتر کنند. همانطور که بیماری لثه پیشرفت میکند، باعث التهاب و خونریزی در لثه میشود که در آن پاکتهایی ایجاد میکند که باکتریهای مضر بیشتری میتوانند رشد کنند.
این چرخه منجر به موارد بدتری از هالیتوز (بوی بد دهان) و همچنین علائم شدیدتر مانند عقبرفتگی لثه یا لق شدن دندانها میشود. به همین دلیل است که درمان زودهنگام بیماری لثه برای حفظ سلامت کلی دهان بسیار مهم است.
اگر دائماً بوی بد دهان را تجربه میکنید یا مشکوک هستید که ممکن است بیماری لثه داشته باشید، منتظر نمانید. همین امروز به دندانپزشک خود مراجعه کنید.
چگونه از بوی بد دهان جلوگیری کنیم
جلوگیری از بوی بد دهان یک گام مهم در حفظ بهداشت دهان و دندان است. در اینجا چند نکته وجود دارد که به شما کمک میکند تنفس خود را تازه نگه دارید:
1. مسواک زدن و نخ دندان کشیدن به طور منظم: مسواک زدن دو بار در روز و نخ دندان کشیدن یک بار در روز به حذف ذرات غذا و پلاکهایی که موجب بوی بد دهان میشوند، کمک میکند.
2. از دهان شویه استفاده کنید: دهانشویه میتواند باکتریهای موجود در دهان را از بین ببرد که به جلوگیری از بوی بد دهان کمک میکند.
3. هیدراته بمانید: نوشیدن آب زیاد دهان شما را مرطوب نگه میدارد که از خشکی که میتواند باعث بوی بد دهان شود جلوگیری میکند.
4. مراقب آنچه میخورید باشید: غذاهایی مانند پیاز، سیر و غذاهای تند میتوانند باعث بوی بد دهان موقتی شوند.
بیشتر بدانید: لثههام زخم شده چیکار کنم–مسواک بعد از غذا خوردن–نخ دندان خوش بو–خمیر دندان حاوی فلوراید برای کامپوزیت
مشکلات لثه
بوی بد دهان التهاب لثه؛لثه مانع مهمی برای محافظت از دندانها و ساختارهای حمایتی اطراف آنها است. پریودنتولوژی تخصص دندانپزشکی است که این ساختارهای حمایتی و بیماریهای لثه و شرایط مرتبط با آنها را مطالعه میکند.
انواع مشکلات لثه چیست؟
چند نوع شایع مشکلات لثه شامل موارد زیر است:
شایعترین مشکل لثه، التهاب لثه است که در بیش از 50 درصد از جمعیت بزرگسال یافت میشود. ژنژیویت به عنوان التهاب لثه تعریف میشود. علائم التهاب لثه شامل خونریزی در حین مسواک زدن، لثههای متورم و قرمزی لثه است. لثههای سالم به طور کلی سفت و صورتی مرجانی به نظر میرسند و با تحریک خونریزی نمیکنند.
دومین مشکل شایع لثه یک بیماری لثه است که به نام بیماری پریودنتال یا پریودنتیت شناخته میشود. پریودنتیت علائم مشابه ژنژیویت را نشان میدهد، به جز اینکه منجر به از بین رفتن بافت لثه و استخوان فک میشود. آسیب پریودنتیت به ویژه از این جهت نگران کننده است که از دست دادن بافت لثه و از دست دادن استخوان قابل ترمیم نیست. پریودنتیت معمولاً در طول زمان پیشرفت میکند و ممکن است علائم دردناکی ایجاد نکند تا زمانی که بیماری به مراحل بعدی آسیب برسد.
یکی از مشکلات رایج لثه بزرگسالان، تحلیل رفتن لثه است. فرورفتگی لثه زمانی است که ریشه دندان با جدا شدن خط لثه از چسبندگی اصلی خود در معرض دید قرار میگیرد. این میتواند نتیجه بیماری لثه باشد زیرا استخوان فک اطراف دندان از بین میرود. هر جا که استخوان فک از بین برود، لثهها نیز به دنبال آن میآیند و این باعث آشکار شدن ریشه دندان میشود. ریشههای در معرض میتوانند به دما حساس باشند، بیشتر در معرض پوسیدگی هستند و میتوانند یک نگرانی زیبایی ایجاد کنند. علل دیگر تحلیل رفتن لثه عبارتند از: دندان قروچه، استفاده از تنباکوی جویدنی، مسواک زدن بیش از حد تهاجمی، لثه ضعیف ارثی، درمان ارتودنسی یا ضربه.
یکی دیگر از مشکلات لثه، آبسه لثه (آبسه پریودنتال) است. این به صورت تاول یا برآمدگی در لثه حاوی چرک ظاهر میشود. این بیماری در اثر یک عفونت باکتریایی ایجاد میشود که در یک پاکت عمیق لثه رخ میدهد و باعث درد و تورم میشود.
یک مشکل کمتر شایع لثه، سرطان دهان است. سرطان دهان میتواند در تمام ساختارهای بافت نرم داخل دهان رخ دهد. روی لثهها ممکن است به صورت لکه قرمز یا سفید یا زخمی ظاهر شود که خوب نمیشود.
چه چیزی باعث مشکلات لثه میشود؟
باکتریهای دهان
یک دهان سالم میزبان یک جامعه پیچیده و پویا از باکتریها است. وجود باکتریهای دهان بهطور کلی برای سلامت دهان مفید است. مشکلات زمانی شروع میشوند که تعادل باکتریها در دهان تغییر کند. باکتریهای دهان میتوانند به صورت پلاک دندانی به دندانها و لثهها بچسبند که لایه نرم و چسبناکی است که هر روز روی دندانها تشکیل میشود. اگر پلاک دندانی برای مدت طولانی باقی بماند، به یک رسوب سخت شده به نام تارتار تبدیل میشود که به دندانهای نزدیک لثه میچسبد. تارتار را نمیتوان مسواک زد یا نخ دندان کشید. علاوه بر این، تارتار محیطی را برای تجمع بیشتر پلاکهای دندانی ایجاد میکند. با رشد بیش از حد پلاکهای دندانی و تجمع تارتار، تعادل باکتریهای دهان در دهان به نسبتهای ناسالم تغییر میکند.
![](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/03/1403.1.2.1.jpg)
با وجود پلاک دندانی، لثهها با التهاب پاسخ میدهند. پاسخ سیستم ایمنی بدن ما از طریق التهاب فرآیندی است که در نهایت میتواند منجر به از دست دادن چسبندگی لثه یا “رباط پریودنتال” و زوال استخوان فک شود.
اجسام خارجی
سایر علل مشکلات لثه ممکن است شامل اجسام خارجی باشد که بر لثه تأثیر میگذارند، مانند کانتور ضعیف دندان، یا حساسیت به مواد در کار دندانپزشکی. عفونت ویروسی نیز میتواند عامل بیماری لثه باشد. در کودکان، ژنژیووستوماتیت وضعیتی است که باعث علائم تورم و زخم در اطراف دهان یا لثه میشود. ممکن است ناشی از عفونت باکتریایی یا ویروسی یا عدم رعایت بهداشت دهان و دندان باشد.
داروها
برخی داروها یا آسیب به غدد بزاقی میتوانند با کاهش جریان بزاق در دهان، مشکلات لثه ایجاد کنند که منجر به وضعیتی به نام خشکی دهان میشود. در میان عملکردهای آن، بزاق برای کمک به تجزیه غذا برای هضم، کمک به بهداشت دهان و جلوگیری از خشک شدن بافتهای دهان ضروری است. کاهش جریان بزاق یا کمبود کامل بزاق باعث رشد باکتری در دهان میشود. به نوبه خود، پوسیدگی دندان و مشکلات لثه ممکن است رخ دهد.
سرطان دهان
در مورد سرطان دهان، تغییرات در سطح میکروسکوپی در یک سلول ممکن است رخ دهد. بدن ما مکانیسمهایی برای از بین بردن این سلول غیرطبیعی دارد، اما گاهی اوقات، سلول میتواند از این مکانیسمها فرار کرده و به سمت سرطان پیشرفت کند.
بیشتر بدانید: در روز چند بار مسواک بزنیم–دهان شویه برای دندان حساس–قیمت خمیر دندان پرسیکا–چطور باید مسواک بزنیم
محصولات بهداشتی پرسیکا
شما میتوانید با رعایت بهداشت دهان و دندان خود، از ابتلا به بیماریهای لثه تا حد زیادی جلوگیری کنید. جهت دریافت مسواک، خمیر دندان و سایر محصولات بهداشتی دهان و دندان خود با ما تماس بگیرید.