![خوشبو كننده دهان](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/04/1403.1.22.9-150x150.png)
خوشبو کننده دهان
![خمیر دندان خوب](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/04/1403.1.29.5-150x150.png)
خمیر دندان خوب
بو دادن دهان کودک نشانه چیست
بو دادن دهان کودک نشانه چیست؛ همه افراد گهگاهی بوی بد دهان را تجربه می کنند، اما اگر بوی بد دهان برای کودک شما عادی باشد و فقط یک اتفاق گاه و بیگاه نباشد، چه باید کرد؟ بوی بد دهان در کودکان می تواند باعث خجالت و اضطراب اجتماعی شود و حتی ممکن است به عنوان یک علامت هشداردهنده باشد که کودک شما از یک مشکل سلامتی بزرگتری رنج می برد. اگر مرتباً از خود میپرسید: «چرا نفس بچهام بوی بدی میدهد؟»، وقت آن است که علت را بررسی کنید. ممکن است مراجعه به متخصص اطفال یا دندانپزشک اطفال برای کودک شما ضروری باشد.
علل بوی بد دهان در کودکان
بو دادن دهان کودک نشانه چیست؛ کودکان بوی بد دهان را به دلایل مختلف تجربه می کنند. در اینجا برخی از شایعترین علل بوی بد دهان در کودکان آورده شده است:
1) مصرف برخی مواد غذایی: همه ما می دانیم که برخی غذاها می توانند باعث بوی بد دهان شوند. سیر و پیاز شاید بدنامترین آنها باشند. آیا می دانستید که آنها می توانند بوی بد دهان را به شما بدهند حتی اگر آنها را از طریق لوله تغذیه مصرف کنید؟ هنگامی که سیر و پیاز مصرف میکنید، ترکیبات گوگردی خاصی به جریان خون شما جذب میشود و بعداً از طریق ریهها دفع میشود و باعث ایجاد تنفس بدبو میشود.
این بدان معنا نیست که سیر، پیاز و سایر غذاهای سالم (هر چند معطر) را از رژیم غذایی کودک خود حذف کنید. در بخش بعدی، نکاتی را برای به حداقل رساندن آسیبهایی که سیر و پیاز میتوانند به تنفس کودکتان وارد کنند، مورد بحث قرار میدهیم.
2) بهداشت ضعیف دهان: پلاک یک پوشش چسبنده از باکتری است که به طور طبیعی در طول روز روی سطوح دندانهای ما ایجاد میشود. بعضی از باکتریهای موجود در پلاک میتوانند بوی بد ایجاد کنند. هنگامیکه کودک بهداشت دهان و دندان را رعایت نمیکند، باکتریهای بدبو میتوانند ایجاد شده و باعث ایجاد بوی بد دهان در کودکان شوند.
3) عفونتهای دهان: هنگامیکه پلاک بهطور منظم و کامل برداشته نشود، ممکن است عفونتهای باکتریایی دهان، مانند پوسیدگی دندان و التهاب لثه (بیماری لثه) ایجاد شود. باکتریهای آزادکننده بو مسئول این نوع عفونتهای دهانی میتوانند منجر به بوی بد مزمن در کودکان شوند.
4) خشکی دهان: بزاق یک پاککننده طبیعی دهان شماست. ذرات غذا و باکتریهای بدبو را در طول روز از بین میبرد و به تمیز نگه داشتن دندانها و بوی تازه نفس شما کمک میکند. هنگامیکه کودک خشکی دهان را تجربه میکند، تجمع باکتریهای بدبو در داخل دهان آسانتر است که میتواند منجر به هالیتوزیس شود.
علت خشکی دهان کودکان چیست؟ مانند بوی بد دهان، احتمالات متعددی وجود دارد. برخی از علل شایع خشکی دهان در کودکان عبارتند از: کم آبی بدن، تنفس دهانی و استفاده از برخی داروها.
5) نظافت نادرست وسایل دهان و دندان:
تمام وسایلی که داخل دهان کودک شما قرار میگیرند. از محافظهای دهان ورزشی گرفته، تا محافظهای شب گرفته تا نگهدارندههای ارتودنسی و نگهدارنده فضای دندانی. باید بهطور منظم و بهدرستی تمیز شوند. تمیز نکردن صحیح این وسایل میتواند منجر به تجمع باکتریهای ایجاد کننده بو در دهان کودک شما شود.
![بو دادن دهان کودک نشانه چیست](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/04/1403.1.29.2.jpg)
6) مصرف تنباکو: شما بدون شک میدانید که سیگار کشیدن، کودک شما را در معرض خطر انواع مختلفی از مشکلات سلامتی قرار میدهد، اما آیا میدانستید که سیگار بر ترکیب باکتریهای موجود در پلاک شما تأثیر میگذارد؟ کشیدن سیگار هم با بوی بد دهان و هم با بیماری لثه مرتبط است.
7) شرایط پزشکی غیر دهانی: اگر چه اکثریت قریب به اتفاق موارد هالیتوزیس ناشی از علل دهانی است، اما منبع بوی بد دهان در کودکان گاهی اوقات خارج از دهان است.
برای مثال، عفونتهای گلو، لوزهها، آدنوئیدها و مجاری تنفسی همگی میتوانند منجر به تجمع باکتریهایی شوند که منجر به بوی بد دهان میشود. بهطور مشابه، اشیاء خارجی که در مجرای بینی کودک قرار میگیرند (به عنوان مثال، اگر یک کودک نوپا یک اسباب بازی کوچک را به بینی خود بچسباند) میتواند باکتریهای تولید کننده بو را جمع آوری کند که منجر به تنفس بدبو میشود.
مشکلات گوارشی نیز ممکن است منجر به بوی بد دهان شود. به عنوان مثال، کودکان مبتلا به بیماری ریفلاکس معده(GERD)، جریان معکوس اسید معده و غذای هضم نشده را به مری خود تجربه میکنند که میتواند بوی نامطبوعی ایجاد کند.
بیشتر بدانید: خمیر دندان صفر تا دو سال–دهان شویه در بارداری–بوی دهان صبح–خوشبو کننده دهان
نحوه درمان بوی بد دهان در کودکان
بو دادن دهان کودک نشانه چیست؛ درمان مناسب برای بوی بد دهان کودک به علت آن بستگی دارد. در زیر چند راه حل بالقوه برای بوی بد دهان ناشی از هر یک از عواملی که در بالا توضیح داده شد را بررسی میکنیم.
1) مصرف برخی مواد غذایی: اگر علاقه فرزندتان به سیر دلیل بوی بد دهان اوست، سعی کنید بلافاصله پس از مصرف سیر، از کودکتان بخواهید سیب یا نعناع خام بخورد. سیب خام و نعناع به خنثی کردن ترکیبات موجود در سیر که منجر به بوی بد دهان میشود، کمک میکند. خوردن جعفری و نوشیدن شیر هم ممکن است کمک کننده باشد.
البته، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن منظم برای کودک شما نیز مهم است تا ذرات سیر یا پیاز (یا سایر مواد غذایی ایجاد کننده بو) را که ممکن است در دندانهای کودک شما گیر کرده باشد، پاک کند.
2) بهداشت ضعیف دهان: مسواک زدن به مدت دو دقیقه دو بار در روز و نخ دندان کشیدن حداقل یک بار در روز ،برای تمیز نگه داشتن دندانهای کودکان و جلوگیری از بوی بد دهان آنها بسیار مهم است. اطمینان حاصل کنید که به کودک خود در مسواک زدن کمک کنید تا زمانی که بتواند بهطور کامل و بدون هیچ کمکی مسواک بزند. (سن دقیقی که در آن رخ میدهد بستگی به کودک دارد، اما معمولاً والدین باید به کودکان خود کمک کنند تا حداقل هفت یا هشت سالگی مسواک بزنند.)
تمیز کردن حرفهای و منظم دندان نیز ضروری است. دندانپزشک اطفال کودک شما میتواند پلاکهای ایجادکننده بو را در نقاطی که تمیز کردن آنها در خانه دشوار است، از بین ببرد و تارتار انباشته شده را پاک کند.
3) عفونتهای دهان: عفونتهای دهان نیاز به درمان حرفهای دارند. درمان مورد نیاز بسته به نوع و میزان عفونت متفاوت است. دندانپزشک اطفال کودک شما میتواند عفونت را ارزیابی کرده و در مورد احتمالات طرح درمانی در طول معاینه دندان کودک شما بحث کند.
4) خشکی دهان: درمان هالیتوز ناشی از خشکی دهان، مستلزم تعیین علت خشکی دهان است.
در برخی موارد، تشویق کودک به نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز ممکن است برای از بین بردن بوی بد دهان کودک شما کافی باشد.
اگر خشکی دهان نتیجه تنفس دهانی است، گزینههای درمانی احتمالی را با دندانپزشک اطفال کودک خود در میان بگذارید. در برخی موارد، انواع خاصی از تمرینها و یا دستگاههای دهانی میتوانند به کودکان کمک کنند که به جای دهان از بینی نفس بکشند.
اگر خشکی دهان یک عارضه جانبی دارویی است که کودک شما مصرف میکند، ممکن است ارزش آن را داشته باشد که با پزشک اطفال فرزندتان صحبت کنید که آیا منطقی است که یک داروی جایگزین را امتحان کنید.
5) نظافت نادرست وسایل دهان: اطمینان حاصل کنید که مطابق با دستورالعملهای داده شده توسط دندانپزشک اطفال یا متخصص ارتودنسی، بهطور منظم وسایل دهان کودک را تمیز میکنید. اگر کودک شما جوان است یا نمیتواند وسایل را به درستی تمیز کند، ممکن است نیاز به کمک شما داشته باشد. اگر مطمئن نیستید که چگونه دستگاه را به درستی تمیز کنید، با دندانپزشک اطفال یا متخصص کودک خود مشورت کنید.
6) مصرف تنباکو: ما به شما توصیه میکنیم که هم برای جلوگیری از بوی بد دهان و هم برای محافظت از سلامت دهان و دندان و سلامت کلی کودک خود را به شدت از مصرف محصولات تنباکو منع کنید.
7) شرایط پزشکی غیر دهانی: اگر مشکوک هستید که کودک شما ممکن است گلو، لوزه، آدنوئید یا دستگاه تنفسی عفونی داشته باشد، باید با پزشک اطفال مشورت کنید. اگر نگران این هستید که فرزندتان ممکن است جسم خارجی را روی بینی خود چسبانده باشد. یا اگر فکر میکنید که کودک شما ممکن است مشکلات گوارشی داشته باشد.
یک قرار ملاقات برای تمیز کردن و معاینه دندان در دندانپزشکی کودکان تعیین کنید.
سطح بهداشت دهان و دندان کودک خود را ارزیابی کنید،
باکتریهای بدبو که روی دندان جمع شدهاند را تمیز کنید.
تشخیص و درمان عفونتهای دهان
در مورد گزینههای درمانی برای خشکی دهان صحبت کنید،
و تکنیکهای تمیز کردن مناسب وسایل دهان را مرور کنید.
![بو دادن دهان کودک نشانه چیست](https://persicaoralcare.com/wp-content/uploads/2024/04/1403.1.29.3.jpg)
انتخاب بهترین خمیر دندان برای کودکان
با وجود انواع مختلف خمیر دندان کودکان، انتخاب بهترین خمیر دندان برای کودکان شما میتواند دشوار به نظر برسد.
یکی از اولین انتخابهایی که باید هنگام خرید خمیردندان برای کودک خود انجام دهید این است که خمیردندان فلورایددار تهیه کنید یا خمیر دندان بدون فلوراید.
فلوراید چیست؟
فلوراید یک ماده معدنی طبیعی است که در جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان بسیار موثر است. به دلیل خواص چشمگیر فلوراید ضد پوسیدگی، همه پزشکان مسواک زدن دندانهای کودکان را با خمیر دندان حاوی فلوراید توصیه میکنند.
آیا خمیر دندان دارای فلوراید برای کودکان خطر دارد؟
برخی از والدین نگران خطرناک بودن استفاده از فلوراید روی دندانهای فرزندان خود هستند. پزشکان همگی توافق دارند که در صورت استفاده مناسب، فلوراید هم برای کودکان بیخطر است و هم برای دندانهای آنها مفید است.
با این حال، مانند بسیاری از مواد معدنی، در حالی که فلوراید در دوزهای پایین مفید است، مصرف بیش از حد فلوراید میتواند منجر به اثرات مضری مانند فلوروزیس (نقص مینای دندان) شود. در نتیجه، نظارت دقیق بر مسواک زدن کودک و استفاده از مقدار توصیه شده خمیردندان برای کودکان خردسال بسیار مهم است (برای کودکان زیر 3 سال، نه بیشتر از یک دانه برنج و نه بیشتر از یک نخود). هنگامیکه کودک شما به اندازه کافی بزرگ شد، کودک خود را تشویق کنید که پس از مسواک زدن، به جای قورت دادن، خمیر دندان را بیرون بیاورد.
بیشتر بدانید: چگونه مسواک بزنیم کودکان–خمیر دندان سفید کننده فوری–خمیر دندان جرمگیر و سفیدکننده–خمیر دندان ترمیم کننده مینای دندان
مواد ساینده در خمیر دندان کودکان
مواد ساینده در خمیر دندان کودکان چیست؟
خمیردندانها معمولاً حاوی مواد ساینده هستند که به حذف ذرات غذا و پلاک دندانی و از بین بردن لکههای سطحی از دندان کودکان کمک میکند. نمونههای متداول این مواد ساینده شامل کربنات کلسیم، ژل سیلیکا و اکسید آلومینیوم است.
آیا مواد ساینده موجود در خمیردندان به مینای دندان کودکان آسیب میرساند؟
در حالی که مواد ساینده برای تمیز کردن دندانها مفید هستند، خمیر دندان بیش از حد ساینده میتواند روی مینای دندان کودک (لایه محافظ بیرونی دندان کودک) بسیار خشن باشد و به مرور زمان مینای دندان را از بین میبرد. یکی از راههایی که میتوانید اطمینان حاصل کنید که کودکتان از خمیردندان بیش از حد ساینده استفاده نمیکند، این است که حتما مهر استاندارد داشته باشد.
همچنین به خاطر داشته باشید که خمیر دندانهای سفیدکننده اغلب سایندهتر از خمیردندانهای غیرسفیدکننده هستند. سعی کنید هنگام انتخاب خمیر دندان برای کودک خود از خمیردندانهای سفید کننده خودداری کنید.
مواد شوینده در خمیر دندان کودکان
مواد شوینده به عنوان مواد شوینده و کفکننده در خمیر دندان کودکان استفاده میشود. میدانید چگونه وقتی مسواک زدن را شروع میکنید، بیشتر خمیردندانها کف کرده و حباب دار میشوند؟ این به دلیل عوامل کف کننده است.